Energieneutraal

Een IBEX woning gebruikt over een heel jaar gezien geen energie. U wekt uw eigen energie voor 100% zelf op. Hiermee bedoelen we alle energie voor verwarmen, koelen, ventileren en verlichting van de woning. Daarnaast is het mogelijk om tevens alle energie voor uw TV, koelkast, computers e.d. tevens zelf op te wekken. U heeft dan geen energielasten meer en bespaart dus maandelijks honderden euro’s. Een IBEX woning is 100% duurzaam en heeft 0% CO2 uitstoot!

Een IBEX woning heeft geen gasaansluiting, deze heeft u niet nodig.

energieneutraal

Zon als basis

De zon is uw oneindige energiebron. Alle benodigde energie wekt u voor 100% zelf op. De zonnecollectoren i.c.m. de zonneboiler zorgen voor uw warm water voorziening.zonnepanelendak

En is er niet genoeg zon, dan wordt de zonneboiler elektrisch verwarmd via uw zonnepanelen.

Alle energie welke nodig is voor verwarming, koeling, ventilatie, verlichting en eigen verbruik wordt opgewekt middels zonnepanelen op uw eigen dak. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om energie terug te leveren aan het net waarvoor u een vergoeding ontvangt.

Duurzaam materiaal gebruik

Alle toegepaste materialen zijn met zorg uitgezocht op een zo laag mogelijke milieu belasting. Daar waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van herwinbare grondstoffen. De basis constructie van de woning bestaat bijvoorbeeld uit houtskeletbouw van FSC gecertificeerd hout. De gehele milieubelasting van uw woning is ???% lager (MPG berekening) dan een normale vergelijkbare woning.

fsc hout